Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Росія стягує війська до східного кордону України – Хомчак

Під виглядом перевірки готовності до стратегічних навчань «Захід 2021» Російська Федерація перекидає до східних кордонів України батальйонні тактичні групи. Про це заявив в інтерв’ю українській службі «Голос Америки» головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, повідомляє «Радіо Свобода».

«Сьогодні ми спостерігаємо, що Російська Федерація, під виглядом перевірки за зимовий період навчання своїх військ, під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Захід 2021» стягує з усієї території РФ батальйонні тактичні групи на схід нашої країни, до східних кордонів України: в Брянській, Воронезькій області, в тимчасово окупованій Республіці Крим. Вони там проводять навчання. І ми розуміємо, що, крім тих 28 батальйонних тактичних груп, які сьогодні вже кілька років перебувають у наших східних кордонів, ми орієнтовно нараховуємо, що вони збільшаться ще на 25 батальйонних тактичних груп», – повідомив Хомчак.

За словами головнокомандувача, таким чином РФ демонструє всьому світу і Україні рішучість своїх намірів.

У свою чергу українські збройні сили готуються до можливих провокацій.

«Сьогодні Верховна Рада прийняла важливий для нас Закон про укомплектування Збройних сил резервістами. <…> Це нам було дуже необхідно. Сьогодні це у нас є. Ми зможемо в найкоротші терміни, протягом декількох днів, збільшити сили на кілька сотень тисяч військовослужбовців, які підготовлені, які пройшли війну, які мають досвід, які вміють воювати», – додав Хомчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Будь першим хто прокоментує

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: