Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вірусолог з Ухань попередила про поширення нових видів коронавіруса

В Уханьскому інституті вірусології прийшли до висновку, що кажани в Китаї можуть бути носіями інших типів коронавіруса, здатних передаватися людині. Про це заявила фахівець установи Ши Чженлі, передає The Guardian.

За її словами, ці віруси, ймовірно, поширені в природі за межами Китаю. Вірусолог також зазначила, що SARS-CoV-2 від кажана передався спершу проміжній тварині, а потім людині.

При цьому невідомо, протягом якого часу вірус циркулював серед тварин або людей, поки не був виявлений в кінці минулого року.

Дослідник припустила, що проміжною ланкою в передачі вірусу міг бути панголін, якого заразив кажан. Це означає, що початкове джерело поширення потрібно шукати поза Китаєм, оскільки панголін доставляють в країну контрабандою з інших азіатських регіонів, включаючи Індію.

У минулому році група вчених на чолі з вірусологом Ши Чженлі також повідомляла, що в Китаї є «гарячі точки», особливо на півдні і південному заході, де подібні SARS-CoV-2 коронавіруси демонструють високу генетичну різноманітність і, отже, високу здатність до мутацій.

Дослідження, опубліковане вченими в жовтні, показало, що деякі з цих коронавірусів вже здатні проникати в людські клітини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Будь першим хто прокоментує

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: