Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Кулеба: один із пріоритетів зовнішньої політики України – співпраця з Африкою

Оновлена Рада експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України буде орієнтуватися на африканський ринок. Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба в Twitter.

«Лише кілька днів тому ми в Міністерстві закордонних справ запустили Раду експортерів та інвесторів. Він нині об’єднує 120 провідних українських компаній, орієнтованих на експорт. Мета цього органу – спрощення торгівлі та інвестиції між націями, і Африка буде в центрі уваги цієї Ради», – сказав Кулеба.

Він зазначив, що українські компанії вже експортують в африканські країни зерно, напої, м’ясо, обладнання та механізми, при цьому назвав IT-сектор «одним з найперспективніших» у відносинах України і Африки.

Кулеба підкреслив, що одним із пріоритетів зовнішньої політики України є розвиток співробітництва з африканськими державами.

«Хороші відносини між нами символізують величезні перспективи нашої співпраці і призведуть наші нації до процвітання і кращого життя», – впевнений Кулеба.

За словами Кулеби, зараз в Україні навчаються 20 тис. студентів з Африки, і Україна буде рада бачити більшу їх кількість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Будь першим хто прокоментує

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: